Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Βασιλακόπουλος Χαράλαμπος

28 ετών 6 έτη διδακτικής εμπειρίας
Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης Ξένης γλώσσας
-
Θεσσαλονίκη
Πτυχία
Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Master - Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης Ξένης γλώσσας 2022 Επαληθευμένο
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Πτυχίο - - 2020 Επαληθευμένο
Semedu
Σεμινάριο - Μεθοδολογία Διδασκαλία Αρχαίων Ελληνικών 2020 Επαληθευμένο
Semedu
Πιστοποίηση - Μεθοδολογία Διδασκαλίας Λατινικών Β’ και Γ’ Λυκείου 2022 Επαληθευμένο
Semedu
Πιστοποίηση - Μεθοδολογία Διδακτικής της Ιστορίας 2021 Επαληθευμένο
Απευθύνομαι σε
Παιδιά προσχολικής ηλικίας
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Ξενόγλωσσους Μαθητές
Επαγγελματίες

Έμπειρος Καθηγητής Ελληνικών ως ξένη γλώσσα , Αρχαίων Ελληνικών, Λατινικών και Ιστορίας

Έμπειρος φιλόλογος και γλωσσολόγος με μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας.

Έχοντας 6 χρόνια πολύτιμης διδακτικής εμπειρίας, προσφέρω ιδιαίτερα μαθήματα σε:

- Ελληνικά ως δεύτερη γλώσσα σε ξένους 
- Αρχαία Ελληνικά 
- Λατινικά
- Ιστορία

Έχω παρακολουθήσει εξειδικευμένα σεμινάρια για τη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών, λατινικών και ιστορίας, με πολύ πλούσιο διδακτικό υλικό και διδάσκω με επιτυχία σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, από δημοτικό έως ενήλικες.

Όσον αφορά την διδασκαλία ελληνικών σε ξένους έχω εξειδικευτεί στην Διδασκαλία Λεξιλογίου , Διδασκαλία γραμματικής , Διδασκαλία της Νεοελληνικής λογοτεχνίας καθώς και στην διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης σε παιδιά. 

Προσφέρω προσαρμοσμένα, υψηλής ποιότητας μαθήματα, ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες και το επίπεδο κάθε μαθητή, συμπεριλαμβανομένων ξένων μαθητών οποιαδήποτε ηλικίας που θα ήθελαν να μάθουν ελληνικά καθώς και μαθητών δημοτικού /γυμνασίου/λυκείου! 
Τα μαθήματα παραδίδονται μόνο online. (Skype , google meet , zoom). 
Έκπτωση από 3/ώρες την εμβομάδα (12€—> 10€ )

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

1. Εμπειρία και εξειδίκευση: Με πάνω από 6 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας σε διδασκαλία ελληνικών, αρχαίων ελληνικών, λατινικών και ιστορίας, έχω αναπτύξει εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες στα αντικείμενα που διδάσκω . 

2. Προσαρμοστικότητα: Έχω επιτυχώς διδάξει σε ποικίλα εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, από ιδιαίτερα μαθήματα έως φροντιστήρια. Πράγμα που με βοηθάει να προσαρμοστώ  ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του κάθε μαθητή ή ομάδας.

3. Επικοινωνιακές και διαπροσωπικές δεξιότητες: Έχω αναπτύξει ισχυρές διαπροσωπικές και επικοινωνιακές ικανότητες, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία ενός υποστηρικτικού και παραγωγικού μαθησιακού περιβάλλοντος.

4. Εμπειρία : Η εμπειρία μου στη διδασκαλία με παιδιά μεταναστών, μου έχει προσφέρει πολύτιμες γνώσεις για την προσαρμογή της διδασκαλίας σε διαφορετικά πολιτισμικά πλαίσια.

Επαγγελματική Εμπειρία

Με πάνω από 6 χρόνια εμπειρίας ως καθηγητής ελληνικών, αρχαίων ελληνικών, λατινικών και ιστορίας, έχω διδάξει επιτυχώς σε ποικίλα εκπαιδευτικά περιβάλλοντα.

Ειδικότερα, τα πρώτα 3 χρόνια , δίδαξα ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές όλων των ηλικιών, από παιδιά δημοτικού έως ενήλικες, βοηθώντας τους να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους και να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους. Χρησιμοποίησα ποικίλες διδακτικές μεθόδους, προσαρμοσμένες στις ανάγκες και το μαθησιακό στυλ του κάθε μαθητή.

Στη συνέχεια, ξεκίνησα να διδάσκω  ομαδικά μαθήματα σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου , λυκείου , καθώς και την Ελληνική γλώσσα σε ξένους μαθητές. Ανέπτυξα αποτελεσματικές στρατηγικές για την προετοιμασία τους σε εξετάσεις και την ενίσχυση της κατανόησης και εμπέδωσης του γνωστικού αντικειμένου.

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

1. Πάθος για τα αντικείμενα διδασκαλίας : Έχω βαθιά αγάπη και ενθουσιασμό για την ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό. Αυτό το πάθος με κινητοποιεί και μου δίνει την ενέργεια να μοιραστώ αυτές τις γνώσεις με τους μαθητές μου.

2. Ικανοποίηση από τη διδασκαλία: Βρίσκω μεγάλη ικανοποίηση και χαρά στη διαδικασία της διδασκαλίας, καθώς βλέπω  τους μαθητές μου να προοδεύουν και να εμπνέονται από τα μαθήματά μου. Αυτή η προσωπική ικανοποίηση είναι ένα ισχυρό κίνητρο.

3. Προσωπική ανάπτυξη: Η διδασκαλία μου επιτρέπει να συνεχίσω να μαθαίνω και να αναπτύσσομαι ως επαγγελματίας και ως άτομο, καθώς αντιμετωπίζω  νέες προκλήσεις και ανταποκρίνομαι σε διαφορετικές ανάγκες μαθητών.

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Παρατηρώ με προσοχή τη συμπεριφορά, τις αντιδράσεις και την επίδοση του μαθητή στην τάξη. Προσέχω τυχόν δυσκολίες, αδυναμίες ή περιοχές όπου ο μαθητής υστερεί.
Αξιολογώ τις γνώσεις και τις δεξιότητες του κάθε μαθητή . Χρησιμοποιώ διαγνωστικές αξιολογήσεις, ερωτήσεις και ασκήσεις για να καθορίσω  το επίπεδο κατανόησης και τις συγκεκριμένες ελλείψεις του μαθητή.
Συζητάω  με τον μαθητή για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, τα ενδιαφέροντά του και τους στόχους του. Αυτή η συζήτηση θα  με βοηθήσει να κατανοήσω καλύτερα τις ανάγκες του.

Επικοινωνώ με τους γονείς/κηδεμόνες για να μάθω περισσότερα για το οικογενειακό και μαθησιακό ιστορικό του μαθητή. 
Προσαρμόζω  τις διδακτικές μεθόδους, τις στρατηγικές και το υλικό στις συγκεκριμένες ανάγκες και μαθησιακά προφίλ των μαθητών. 

Εκπαιδευτικές υπηρεσίες
Προσωπικές σημειώσεις
Φροντιστηριακές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Διδασκαλία σε group
Προετοιμασία για πανελλήνιες
Συμπλήρωση βιογραφικού σημειώματος
Συμπλήρωση μηχανογραφικού
Θερινά μαθήματα
Επιμέλεια και διόρθωση κειμένων
Προσφορές
Το πρώτο μάθημα Δωρεάν
Έκπτωση σε ανέργους
Έκπτωση σε πολύτεκνους
Έκπτωση σε αδέρφια
Έκπτωση για γκρουπ
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Τιμή συζητήσιμη ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

0 Κριτικές