Περιβαλλοντολόγος/ Χαρτογράφος (MSc) με εξειδίκευση στα GIS και προϋπηρεσία στον τομέα Άμυνας, Αρχαιολογίας και Advanded Spatial Analysis Systems, αναλαμβάνει εργασίες, μαθήματα και σεμινάρια για εργασίες χωρικής ανάλυσης, χαρτογραφικές, αποτυπώσεις, 2D-3D μοντέλα, simulations κ.λπ. με τη χρήση των λογισμικών ArcGis, ArcPro, Agisoft.
Τα μαθήματα προσφέρουν εις βάθος κατανόηση της σουίτας και των εργαλείων της ESRI (ArcMap, Arc Catalog, Arc Globe, Arc Scene) καθώς και των δυνατοτήτων αυτοματοποίησης και εκτενέστερης λειτουργικότητας με τη χρήση γλώσσών προγραμματισμού Python και SQL για την δημιουργία scripts, customized add-ins & tools.
Εργασίες μπορούν να αναληφθούν και στον τομέα της Φωτογραμμετρίας, στις αποτυπώσεις μέσω drones με τα λογισμικά Agisoft και Pix4D καθώς και της επισκόπησης με το λογισμικό ENVI.
Λόγω COVID-19 τα μαθήματα παραδίδονται αποκλειστικά μέσω anyDesk / teamViewer
Οι εργασίες μου μου έχουν επιτρέψει να αποκτήσω μια υψηλή εξειδίκευση σε αυτό που ονομάζεται advanced spatial systems και έχω μια μεγάλη εξοικίωση με αναλύσεις διαφορετικών επιστημονικών πεδίων. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν κατά περιπτώσεις πρόσθετο υλικό και σχετική βιβλιογραφία για την εξασφάλιση της επιστημονικότητας των μεθόδων χωρικής ανάλυσης ή της προσέγγισης που γίνεται κάθε φορά.
Έχω απασχοληθεί μέχρι τώρα σε εταιρίες μελετών ως freelancer, στο τσέχικο ινστιτούτο στρατιωτικής τεχνολογίας, σε εργασίες αποτύπωσης πετρελαϊκών δικαιωμάτων χρήσης, στο υπουργείο περιβάλλοντος στην διεύθυνση επιθεωρητών περιβάλλοντος και σε αρχαιολογικές εργασίες αποτύπωσης και οπτικοποίησης ευρημάτων.
Η διδασκαλία ως διαδικασία μετάδοσης της γνώσης μου αρέσει πολύ όπως επίσης βρίσκω σημαντικό το feedback των μαθητών που πολλές φορές προσφέρει νέες ιδέες τόσο στην προσέγγιση της λύσης ενός προβλήματος (κάτι που εξελίσσει και τον δάσκαλο) όσο και την διεύρυνση της διεπιστημονικότητας που προσεγγίζεται ένα πρόβλημα καθώς τέτοια είναι η φύση των προβλήματων που έρχεται να επεξεργαστεί και να διαχειριστεί και το gis.
Το πιο σημαντικό βήμα στην καμπύλη κατάκτησης της γνώσης είναι ο εντοπισμός των κενών και των ελλείψεων που υπάρχουν ως αποτέλεσμα είτε της μη κατανόησης προυπάρχουσων εννοιών είτε λόγω της συνθετότητας του προβλήματος που εξαρτάται κάθε φορά από την εμπειρία του ερευνητή χαρτογράφου όσον αφορά την γνώση ή μη των βέλτιστων μεθόδων που ενδύκνεινται από την βιβλιογραφία. Αυτός είναι και ο στόχος των μαθημάτων που καταρτίζονται από το πρώτο κιόλας εισαγωγικό μάθημα, ώστε ο φοιτητής να είναι ικανός στην συνέχεια να κατανοήσει πιο περίπλοκες διαδικασίες και εργαλεία που θα του επιτρέψουν να συνεχίσει αυτόνομα πλέον την πορεία του.