Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τ.Θάνος

έως 40 ετών
Ειδικός Παιδαγωγός
Δάσκαλος
Φιλόλογος Ιταλικής
Αθήνα και νότια προάστια
Πτυχία
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
Master - Ειδικός Παιδαγωγός 2018 Επαληθευμένο
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Πτυχίο - Δάσκαλος 2011 Επαληθευμένο
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Πτυχίο - Φιλόλογος Ιταλικής 2018 Επαληθευμένο
Απευθύνομαι σε
Παιδιά προσχολικής ηλικίας
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Φοιτητές Μεταπτυχιακού
Διδακτορικούς
Ξενόγλωσσους Μαθητές

Αριστούχος απόφοιτος Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και απόφοιτος του τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακές σπουδές και εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, με μεγάλη διδακτική εμπειρία, αναλαμβάνει διδασκαλία ιταλικής γλώσσας όλων των επιπέδων και σχολική μελέτη δημοτικού.

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Αρχικά αξίζει να με προτιμήσει κάποιος επειδή έχω επιστημονική κατάρτιση και εκπαιδευτική εμπειρία, ένας δυναμικός συνδυασμός για έναν αποτελεσματικό εκπαιδευτικό. Έχω συνεργαστεί με αρκετούς μαθητές γενικής εκπαίδευσης και ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών, και έτσι μπορώ να προσαρμόσω τη διδασκαλία μου ανάλογα με τις απαιτήσεις, το γνωστικό και μαθησιακό προφίλ των μαθητών. Τέλος, πιστεύω πως αξίζει κάποιος να με προτιμήσει καθώς για μένα είναι μια πρόκληση ο κάθε μαθητής μου να πορεύεται προς τη γνώση και να τον εμπνέω να έχει υψηλούς στόχους.

Επαγγελματική Εμπειρία

Ως έμπειρος εκπαιδευτικός με πολυετή προϋπηρεσία στη διδασκαλία, έχω αφιερωθεί στην παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης και εξατομικευμένης υποστήριξης στους μαθητές μου. Έχω αναπτύξει σημαντική εμπειρία σε ιδιαίτερα μαθήματα, προσαρμόζοντας τη διδασκαλία στις ανάγκες και το ρυθμό μάθησης κάθε μαθητή. Η επαιδευτική μου προσέγγιση βασίζεται στην κατανόηση των μοναδικών δυνατοτήτων και αδυναμιών του κάθε μαθητή, με στόχο να τον βοηθήσω να εξελιχθεί και να αναπτύξει αυτοπεποίθηση και ανεξαρτησία στη μάθησή του.

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Επέλεξα τη διδασκαλία γιατί πάντα με ενθουσίαζε η διαδικασία της μάθησης και της μετάδοσης γνώσης. Η διδασκαλία είναι για μένα κάτι περισσότερο από επάγγελμα· είναι μια αποστολή που μου δίνει τη δυνατότητα να βλέπω τους μαθητές μου να αναπτύσσονται, να ξεπερνούν τις δυσκολίες τους και να αποκτούν αυτοπεποίθηση. Με συναρπάζει η πρόκληση να προσαρμόζω την προσέγγισή μου στις μοναδικές ανάγκες κάθε μαθητή και η ικανοποίηση που νιώθω όταν βλέπω τη βελτίωσή τους.

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Για να καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή, δίνω έμφαση στην παρατήρηση, την επικοινωνία και τη συνεχή αξιολόγηση. Αρχικά συζητώ μαζί του (και αν χρειαστεί με τους γονείς) τους στόχους του, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει και τα σημεία όπου χρειάζεται υποστήριξη. Στη συνέχεια, παρατηρώ προσεκτικά τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνει και προσαρμόζω τη διδασκαλία μου ανάλογα. Μέσα από τακτικές αξιολογήσεις της προόδου του, εντοπίζω τυχόν δυσκολίες και αναπροσαρμόζω το πρόγραμμα μαθημάτων για να καλύψω τις ανάγκες του. Στόχος μου είναι να δημιουργήσω ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διδασκαλίας που βοηθά τον μαθητή να αναπτύξει τις αδυναμίες του και να αναδείξει τις δυνατές του πλευρές.

Παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Εκπαιδευτικές υπηρεσίες
Προσωπικές σημειώσεις
Φροντιστηριακές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Διδασκαλία σε group
Προετοιμασία για πανελλήνιες
Εκπόνηση εργασιών

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

0 Κριτικές