Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Σταμάτης Ηλίας

32 ετών 8 έτη διδακτικής εμπειρίας
Music Technology
Πτυχία
Cambridge Assesment
Πιστοποίηση - EAL (English as an Additional Language) 2018 Επαληθευμένο
Trinity College London
Πιστοποίηση - Teaching Young Learners 2022 Επαληθευμένο
University of London
Πτυχίο - Music Technology 2016 Επαληθευμένο
Pearson Assured (IEK AKMI)
Πιστοποίηση - Teaching Students with Special Needs 2018 Επαληθευμένο
Απευθύνομαι σε
Παιδιά προσχολικής ηλικίας
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Φοιτητές Μεταπτυχιακού
Ξενόγλωσσους Μαθητές

 Εργάζομαι ως βοηθός δασκάλου και computing coordinator στο Saint Catherine's British School. Είμαι γεννημένος στην Ελλάδα, και είμαι δίγλωσσος με διπλή υπηκοότητα (Έλληνική- Βρετανική). Στο παρελθόν έχω εργαστεί ως δάσκαλος αγγλικών και examiner στο British Council και έχω εμπειρία δουλεύοντας με παιδιά τα τελευταία 8 χρόνια σε Ελλάδα και Αγγλία. Παραδίδω ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά σχολικής ηλικίας και ενήλικες, όπου δημιουργώ εξατομικευμένα προγράμματα, που περιλαμβάνουν παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες, ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του εκάστοτε μαθητή.

Θα χαιρόμουν να συζητήσω παραπάνω μαζί σας, ώστε να μάθω παραπάνω και να μπορέσω να χτίσω ένα εξατομικευμένο δημιουργικό πρόγραμμα, που θα είναι διασκεδαστικό και ταυτόχρονα επιμορφωτικό.

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Διότι είμαι πρόθυμος, εργατικός, με μαθητοκεντρική προσέγγιση, διαμορφώνοντας το μάθημα γύρω απο τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα σας. Πιστεύω πως η εκπαίδευση είναι βασικό δικαιώμα του κάθε ανθρώπου και πως κύρια ευθήνη ενός εκπαιδευτικού είναι να βρίσκει τρόπους να κερδίζει το ενδιαφέρον του μαθητή, να χτίζει την αυτοπεποίθηση και το χαρακτήρα του, και να κάνει όσο το δυνατόν πιο διασκεδεδαστική τη διαδικασία.

Επαγγελματική Εμπειρία

Έχω εμπειρία 8 χρόνων σε όλα τα επίπεδα. Στο παρελθόν εργάστηκα ως καθηγητής στο Βρετανικό Συμβούλιο, Κολωνάκι με young learners και στο MLC Athens με ενήλικες. Τα τελευταία 3 χρόνια εργάζομαι ως βοηθός δασκάλου στο Saint Catherine's British School, και εδώ και 1 χρόνο είμαι Lower School Computing Coordinator.

Μέρος των καθηκόντων μου στο Saint Catherine's είναι και η διοργάνωση after school club όπου μαθαίνω στα παιδιά να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικούς υπολογιστές με δημιουργικό και ασφαλή τρόπο.Κάναμε εισαγωγή στον προγραμματισμό, στο animation, γυρίσαμε μικρές ταινίες, μάθαμε να χρησιμοποιούμε προγράμματα μουσικής παραγωγής και εξερευνήσαμε τις δυνατότητες που έχουμε μέσω της τεχνολογίας.

Λόγω της εμπειρίας που είχα με τους προσκόπους, όπου είχα και την πρώτη μου εμπειρία προσέχοντας παιδιά, έχω μία ιδιαίτερη αγάπη για την φύση. Αυτόν τον χρόνο θα κάνουμε ένα εβδομαδιαίο σχολείο της φύσης (forest school), όπου θα μαθαίνουμε στα παιδιά τρόπους να επιβιώνουν στη φύση (βασικούς κόμπους, χτίσιμο καταφύγιου), καθώς και πως να τη σέβονται και πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φυσικά και ανακυκλώσημα υλικά σε κατασκευές και παιχνίδια.

Μέσω της εμπειρίας μου με τα παιδιά, έχω συνειδητοποιήσει, πως μία απο τις μεγαλύτερες προκλήσεις, είναι να βρίσκουμε δημιουργικούς τρόπους να μένουν τα παιδιά απασχολημένα αλλά παράλληλα να διασκεδάζουν και να αναπτύξουν δεξιότητες τόσο κινητικές όσο και ψυχοκοινωνικές. Θα ήθελα να βοηθήσω το παιδί σας να αγαπήσει νέες δραστηριότητες, βρίσκοντας κάποιο καινούργιο χόμπι και να το βοηθήσω να καλλιεργήσει την δημιουργικότητά του με νέους διασκεδαστικούς τρόπους!

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Διότι είναι ένα πολύ δημιουργικό επάγγελμα και μου προσφέρει μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, να βοηθάω κάποιον στο ταξίδι του στη μάθηση. Πάντοτε ήθελα να εργάζομαι σε ένα επάγγελμα που να μου δίνει τη δυνατότητα να είμαι δημιουργικός, καθώς επίσης και να νοιώθω οτί συνεισφέρω θετικά στη ζωή των συνανθρώπων μου. Μέσω της διδασκαλίας, ένοιωσα πως έχω μία κλήση στο συγκεκριμένο τομέα, και συνεχίζω να προσπαθώ να βελτιώνομαι αδιάκοπα, μέσω σεμιναρίων, πτυχίων και προσωπικής ενασχόλησης με τον τομέα.

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Αρχικά υπάρχουν κάποια ειδικά σχεδιασμένα test, τα οποία είναι φτιαγμένα ώστε να μας δίνουν μία γενική εικόνα του επιπέδου του μαθητή. Βέβαια επειδή δεν είναι ακριβή και υπάρχουν πολλές μεταβλητές που μπορεί να επηρεάσουν την απόδοση, δεν βασίζομαι εξολοκήρου σε αυτά. Συζητάω με το μαθητή, πρατηρώντας πόσο άνετα χρησιμοποιεί τη γλώσσα, τι είδους λάθη κάνει καθώς και του δίνω και κάποιες επιπλέον ασκήσεις, ώστε να έχω μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα, λαμβάνοντας υπόψη μου και τυχόν άγχος που μπορεί να αισθάνεται. Επίσης, αναλόγως την ηλικία και το επίπεδο, ο τρόπος που γίνονται οι ασκήσεις και η συζήτηση αλλάζει, ώστε να αντικατοπρίζει τις δυνατότητες και το αναπτυξιακό στάδιο που βρίσκεται ο μαθητής.

Παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Εκπαιδευτικές υπηρεσίες
Προσωπικές σημειώσεις
Φροντιστηριακές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Διδασκαλία σε group
Προετοιμασία για πανελλήνιες
Εκπόνηση εργασιών
Προσφορές
Έκπτωση για γκρουπ

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

0 Κριτικές