Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τερζοπούλου Σμαράγδα

60 ετών 35 έτη διδακτικής εμπειρίας
Pedagogia
Θεσσαλονίκη
Πτυχία
Università di Roma La Sapienza
Πτυχίο - Pedagogia 1989 Επαληθευμένο
Απευθύνομαι σε
Παιδιά προσχολικής ηλικίας
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Φοιτητές Μεταπτυχιακού
Διδακτορικούς
Ξενόγλωσσους Μαθητές
Επαγγελματίες

Είμαι απόφοιτος του πανεπιστημίου της Ρώμης La Sapienza κι έχω ζήσει περισσότερο από 15 χρόνια δουλεύοντας στην Ιταλία. Παραδίδω εξ' αποστάσεως μαθήματα όλων των επιπέδων για όλες τις πιστοποιήσεις (Celi, Plida, ΚΠγ) αλλά και για μαθητές που θέλουν να ακολουθήσουν ιταλική φιλολογία, όπως επίσης και για φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν στην Ιταλία.

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Η πολύχρονη εμπειρία μου, μού έδωσε να καταλάβω ότι ο δάσκαλος λειτουργεί σαν "λίμα", φθείρεται ο ίδιος αλλά οξύνει τον νου των μαθητών. Βοηθάω τους μαθητές να περάσουν άνετα τις εξετάσεις που στοχεύουν. Η απεριόριστη υπομονή μου με καθιστά μοναδική στο να μεταδίδω τις γνώσεις με επιτυχία. Αντιλαμβάνομαι τον τρόπο με τον οποίο μπορώ να βοηθήσω τον κάθε μαθητή ξεχωριστά να κατανοήσει, να μάθει να μιλάει. Επίσης αναλαμβάνω και μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες.

Επαγγελματική Εμπειρία

Ήδη από το 1986 ως φοιτήτρια δούλευα με μικρούς ιταλούς μαθητές βοηθώντας τους στα μαθήματα καθώς σπούδαζα ειδική παιδαγωγική. Επίσης παρέδιδα μαθήματα ελληνικών σε ιταλούς.
Στην Ελλάδα εργάστηκα σε φροντιστήρια και σε επιχειρήσεις ως διερμηνέας. Εδώ και αρκετά χρόνια παραδίδω μαθήματα on-line.

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Insegnare (διδάσκω) στα ιταλικά σημαίνει αφήνω το σημάδι μου. Κι εγώ με τον τρόπο μου βοηθάω τους μαθητές μου να θυμούνται τις λέξεις που μαθαίνουν χαράζοντας στη μνήμη τους εικόνες και συνειρμούς. 

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Ήδη από το πρώτο μάθημα είμαι σε θέση να κατανοήσω τη γραμμή που πρέπει να ακολουθήσω με τον μαθητή. Επίσης δε διστάζω να προσαρμόζω τη διδακτική μου μέθοδο ανάλογα με τις δικές τους προτιμήσεις και δυνατότητες. 

Παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Εκπαιδευτικές υπηρεσίες
Προσωπικές σημειώσεις
Φροντιστηριακές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Διδασκαλία σε group
Προετοιμασία για πανελλήνιες
Εκπόνηση εργασιών
Συμπλήρωση βιογραφικού σημειώματος
Συμπλήρωση μηχανογραφικού
Προετοιμασία για υποτροφίες
Προετοιμασία για πανεπιστήμια εξωτερικού
Προετοιμασία για κατατακτήριες εξετάσεις
Προετοιμασία για διαγωνισμούς
Θερινά μαθήματα
Επιμέλεια και διόρθωση κειμένων
Προσφορές
Έκπτωση σε αδέρφια
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Τιμή συζητήσιμη ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

23 Κριτικές

Εξαιρετική καθηγήτρια εξαιρετικά συνεργάσιμη με τρομερή εμπειρία στη γλώσσα και με σταθερή μεθοδολογία στο μάθημα. Δημιουργεί πολύ καλό κλίμα στο μάθημα και εκμηδενίζει το άγχος και την πίεση απο τους μαθητές.

Πιπερκος Βυρωνας

Η κ.Σμαρώ είναι μία πολύ γλυκιά και απίστευτα μεταδοτική καθηγήτρια. Αυτό που εκτιμώ πολύ σε αυτήν, είναι η ικανότητά της να προσαρμόζει το μάθημα με βάση τον ρυθμό και τις ανάγκες του κάθε μαθητή. Έχει τεράστια υπομονή και κάθε φορά που είχα την οποιαδήποτε απορία ή χρειαζόταν να κάνουμε κάποια επανάληψη ήταν πάντα στη διάθεσή μου. Το μάθημα ήταν πολύ ευχάριστο και ουσιαστικό, με αποτέλεσμα να μπορέσω να πάρω σύντομα το πτυχίο που έδωσα. 

Κιουρτσίδου Αναστασία

Υπέροχη με απιστευτες γνωσεις,μεταδοτικοτητα, χιουμορ και υπομονη! Έχει εμπειρια (ήξερε απ εξω τις σελιδες και τα κειμενα του βιβλίου) και λατρευει αυτο που κανει. Εγω πήρα το Β2 σε 6 μηνες.

Αναστασία