Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Καλφούντζος Κωνσταντίνος

49 ετών 18 έτη διδακτικής εμπειρίας
Εικαστικός
Πτυχία
Accademia di Belle Arti di Lecce
Πτυχίο - Εικαστικός 1998 Επαληθευμένο
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Πιστοποίηση - Παιδοψυχολογία 2022 Επαληθευμένο
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Επαγγελματίες

Ιδιαίτερα Μαθήματα Εικαστικών για Μαθητές και Ενήλικες

  • Ελεύθερο Σχέδιο
    Προετοιμασία υποψηφίων για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις και για τις εισαγωγικές εξετάσεις των Σχολών Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών σε Ελλάδα και εξωτερικό.
     
  • Μαθήματα Χρώματος (Ζωγραφικής)
    Προετοιμασία υποψηφίων για τις εισαγωγικές εξετάσεις των Σχολών Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών σε Ελλάδα και εξωτερικό.
     
  • Μαθήματα Χαρακτικής
    Τα μαθήματα απευθύνονται τόσο σε υποψηφίους Σχολών Καλών Τεχνών του εξωτερικού, όσο και σε ενήλικες που θέλουν να εκφραστούν καλλιτεχνικά και να  εξερευνήσουν τις ιδιαίτερες τεχνικές της χαρακτικής, όπως Οξυγραφία, το Linoleum και την Μονοτυπία. Οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα να τυπώνουν τα δικά τους μοναδικά έργα χαρακτικής σε χειροποίητη Ιταλική χειροκίνητη πρέσα 40Χ25 εκ.
     
  • Προετοιμασία Portfolio
    H προετοιμασία Portfolio (φακέλου έργων), είναι ένα από τα προαπαιτούμενα τόσο για την προεγγραφή όσο και για την διαδικασία των εξετάσεων εισαγωγής σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού, όπως Σχολές Καλών Τεχνών, Εφαρμοσμένων Τεχνών, Φωτογραφίας, Design κ.α.
    Η προετοιμασία Portfolio συνδυάζεται με ιδιαίτερα μαθήματα (ανάλογα με το τμήμα που επιθυμεί ο υποψήφιος), στα αντικείμενα: Ελεύθερο Σχέδιο, Σκίτσο, Χρώμα – Ζωγραφική, Χαρακτική (Οξυγραφία, Linoleum, Μονοτυπία), Φωτογραφία, Γραφιστική. 
    Το τελικό μας προϊόν, ανάλογα και με τις απαιτήσεις του εκάστοτε εκπαιδευτικού ιδρύματος, μπορεί να είναι τόσο σε ψηφιακή μορφή, όσο και φάκελο που θα περιέχει τα αυθεντικά έργα του υποψηφίου με την καλύτερη δυνατή παρουσίαση.
     
  • Εικαστικά - Δημιουργική Απασχόληση Παιδιών Δημοτικού
    Η ελεύθερη έκφραση μέσω της τέχνης είναι σημαντική γιατί ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία, παρέχοντας στα παιδιά έναν μη λεκτικό τρόπο να εκφράσουν τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις εμπειρίες τους. Τους επιτρέπει να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν την ατομική τους ταυτότητα και να ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή τους. Η τέχνη λειτουργεί ως θετική έκφραση και αποδέσμευση συναισθημάτων βοηθώντας τα παιδιά να ενσωματώσουν και να κατανοήσουν τον κόσμο γύρω τους, αλλά και να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες που θα τους ωφελήσουν στη ζωή τους.
    Τα μαθήματα γίνονται σε κλειστό (εργαστήριο) ή και ανοιχτό χώρο (αυλή) ανάλογα με τον καιρό και σε τμήματα μέχρι 6 παιδιά. Σχέδιο, χρώμα, κατασκευές, ιστορία τέχνης και παιχνίδια ελεύθερης έκφρασης.
Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Μαζί θα ανακαλύψουμε νέους κόσμους, θα μάθουμε τεχνικές, θα μάθουμε τρόπους εικαστικής έκφρασης και θα δώσουμε σχήμα, μορφή και χρώμα στα συναισθήματα, γιατί ακόμα και αν προετοιμάζεσαι για πανελλήνιες ή εισαγωγικές εξετάσεις, ναι, θα ακολουθήσεις τους κανόνες, αλλά το πιο ισχυρό όπλο είναι να μπορείς να παρουσιάσεις εικαστικά την προσωπικότητά σου.

Μέσα από την ανάπτυξη τεχνικών και την εξάσκηση στην επεξεργασία των υλικών, οι μαθητές αποκτούν ικανότητες που τους επιτρέπουν να εκφράζουν ιδέες και συναισθήματα με μοναδικό τρόπο.

Επιπλέον, μέσω των μαθημάτων ενθαρρύνουν την κριτική σκέψη και την ανάλυση του καλλιτεχνικού έργου, αναπτύσσοντας αισθητική ευαισθησία και είναι σε θέση να κατανοούν βαθύτερα την τέχνη γύρω τους.

Ειδικότερα για τους μαθητές, χωρίς προηγούμενη εμπειρία,  που θέλουν να προετοιμαστούν για πανελλήνιες ή εισαγωγικές εξετάσεις σε σχολές του εξωτερικού, θα υπάρχει πολύ γρήγορα μια πρώτη αξιολόγηση και στην συνέχεια συμβουλευτική συζήτηση με τους γονείς και τους ίδιους τους μαθητές, για τις επιλογές τους.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται είτε στον χώρο μου, είτε στον χώρο των μαθητών (με εξαίρεση την Δημιουργική Απασχόληση Παιδιών Δημοτικού), ενώ ανά περίπτωση υπάρχει και η δυνατότητα online μαθημάτων.

Επαγγελματική Εμπειρία
  • 2001 - 2003
    Εκπαιδευτής ΙΙΕΚ Ξυνή Λάρισα
  • 2003 - 2004
    Ωρομίσθιος Εικαστικών - Α/Βαθμια Διεύθυνση Ρεθύμνου
  • 2003 - 2005
    Επιμορφωτής - Εικαστικά Εργαστήρια, Μ.Σ.Τ. Κρήτης
  • 2006 - Σήμερα
    Εκπαιδευτής στον Ιδιωτικό Τομέα 
Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Η τέχνη είναι ένας τρόπος να ενώνουμε ανθρώπους, να ενεργοποιούμε συναισθήματα και να ανοίγουμε νέες σκέψεις. Μέσω της διδασκαλίας έχω την ευκαιρία να εμπνέω, αλλά και να εμπνέομαι από νέα μυαλά και νέες ιδέες, και να καθοδηγώ τους μαθητές μου, βοηθώντας τους να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους και να αναπτύξουν τη δική τους φωνή στον κόσμο της τέχνης. Πιστεύω ακράδαντα ότι η τέχνη ενισχύει τη δημιουργική σκέψη, την αυτοέκφραση και την ανοικτότητα στη διαφορετικότητα, προσφέροντας ένα μοναδικό μονοπάτι για την προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη.

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Η κατανόηση των εκπαιδευτικών αναγκών ενός μαθητή είναι μια κρίσιμη διαδικασία που απαιτεί προσοχή και ενσυναίσθηση. 

Μέσω της παρατήρησης, αρχικά καταλαβαίνουμε τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, τις ικανότηταες, αλλά και τις αδυναμίες. Στην συνέχεια η συζήτηση με τον μαθητή για τις εμπειρίες και τους τους στόχους του, αποκαλύπτει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις προτιμήσεις του στη μάθηση και τυχόν δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει. Παράλληλα η στενή και συνεχής συνεργασία με τους γονείς του μαθητή, βοηθά καλύτερα στην κατανόηση των αναγκών και τον σχεδιασμό των μαθημάτων. Οι εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών συνήθως αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου, και είναι σημαντικό να προσαρμόζεται ανάλογα και η διδακτική στρατηγική.

Το πιο σημαντικό εργαλείο όμως για την κατανόηση των εκπαιδευτικών αναγκών του μαθητή είναι η συνεχής ενθάρρυνση στο να εκφράζει τις ανάγκες και τα συναισθήματά του σχετικά με τη μάθηση. Ειδικά στα μαθήματα τέχνης, η ενθάρρυνση της αυτοέκφρασης μπορεί να βοηθήσει τον μαθητή να συμμετέχει ενεργά στη δική του εκπαιδευτική διαδικασία.

Παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Εκπαιδευτικές υπηρεσίες
Προσωπικές σημειώσεις
Φροντιστηριακές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Προετοιμασία για πανελλήνιες
Προετοιμασία για πανεπιστήμια εξωτερικού
Θερινά μαθήματα
Προσφορές
Έκπτωση σε αδέρφια
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Τιμή συζητήσιμη ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

0 Κριτικές