Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μ. Κατερίνα

22 ετών 3 έτη διδακτικής εμπειρίας
Άγιος Ελευθέριος Άνω Πατήσια Νέα Χαλκηδόνα
Πτυχία
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Είμαι ακόμα φοιτητής/τρια - Φιλόλογος
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Σεμινάριο - Ειδική Αγωγή 2024 Επαληθευμένο
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου

Είμαι φοιτήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος με εμπειρία στη διδασκαλία και παρέχω ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου . Προσαρμόζω τη διδασκαλία ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε μαθητή, με στόχο την πλήρη κατανόηση της ύλης και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους. Προσφέρω βοήθεια στην καθημερινή μελέτη, προετοιμασία για τεστ και εξετάσεις, καθώς και ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της κριτικής σκέψης των μαθητών. Η προσέγγισή μου είναι μαθητοκεντρική, δίνοντας έμφαση στη δημιουργία ενός θετικού και υποστηρικτικού μαθησιακού περιβάλλοντος. Αναλαμβάνω μαθήματα σε όλη την πόλη, διά ζώσης ή μέσω διαδικτύου. Προσιτές τιμές, συζητήσιμες ανάλογα με τις ανάγκες και τη διάρκεια των μαθημάτων.
 

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Κάποιος θα με προτιμήσει γιατί διαθέτω την ικανότητα να προσαρμόζω τη διδασκαλία μου στις ανάγκες κάθε μαθητή. Η εμπειρία μου μου επιτρέπει να αναγνωρίζω διαφορετικά στυλ μάθησης και να προσαρμόζω τις μεθόδους μου αναλόγως. Επικεντρώνομαι στη δημιουργία ενός θετικού και υποστηρικτικού περιβάλλοντος, όπου κάθε μαθητής αισθάνεται άνετα να εκφράσει απορίες και δυσκολίες. Η κατανόηση και η προσαρμοστικότητα είναι δύο από τα ισχυρότερα πλεονεκτήματά μου. Επίσης, έχω ενθουσιασμό για τη δουλειά μου και πάθος για τη διδασκαλία, κάτι που μεταφέρεται στους μαθητές και τους εμπνέει να συμμετέχουν ενεργά. Τέλος, έχω ανοιχτή και ειλικρινή επικοινωνία με γονείς και μαθητές, εξασφαλίζοντας έτσι την καλή συνεργασία και κατανόηση των εκπαιδευτικών στόχων.

Επαγγελματική Εμπειρία

Η επαγγελματική μου εμπειρία στη διδασκαλία περιλαμβάνει διάφορα εκπαιδευτικά περιβάλλοντα και ηλικιακές ομάδες μαθητών. Έχω εργαστεί  σε ιδιωτικά μαθήματα, όπου η προσέγγισή μου ήταν πάντα εξατομικευμένη και μαθητοκεντρική. Ειδικεύομαι στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των μαθητών και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους. Έχω διδάξει μαθητές με διαφορετικά επίπεδα ικανοτήτων και έχω προσαρμοστεί στις διαφορετικές ανάγκες και ρυθμούς μάθησης. Έχω αναλάβει και καθοδηγήσει μαθητές σε εξετάσεις, επιτυχώς, ενώ παραμένω ενημερωμένος για τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και τεχνολογίας, ώστε να προσφέρω την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση.

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Η απόφαση να ακολουθήσω το επάγγελμα της διδασκαλίας προήλθε από την αγάπη μου για τη γνώση και την επιθυμία να τη μεταδώσω στους άλλους. Η εκπαίδευση έχει τη δύναμη να διαμορφώσει τη ζωή ενός ανθρώπου, και θέλησα να είμαι μέρος αυτής της διαδικασίας. Τα κίνητρά μου βασίζονται στην επιθυμία να προσφέρω στους μαθητές όχι μόνο ακαδημαϊκές γνώσεις, αλλά και δεξιότητες ζωής που θα τους βοηθήσουν να εξελιχθούν. Ο στόχος μου είναι να δημιουργήσω κριτικά σκεπτόμενους και ανεξάρτητους ανθρώπους, έτοιμους να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ζωής. Η πρόκληση και η ικανοποίηση του να βλέπω μαθητές να προοδεύουν είναι αυτό που με οδηγεί καθημερινά στο να γίνομαι καλύτερη εκπαιδευτικός.

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Η κατανόηση των εκπαιδευτικών αναγκών ενός μαθητή απαιτεί προσεκτική παρατήρηση, ανοιχτή επικοινωνία και συνεχή αξιολόγηση. Αρχικά, αφιερώνω χρόνο για να γνωρίσω τον μαθητή, τις προτιμήσεις του, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και τα δυνατά του σημεία. Μέσω διαφόρων μεθόδων, όπως τεστ, δραστηριότητες ή ανοιχτές συζητήσεις, μπορώ να εντοπίσω τα κενά στη γνώση του και να καταλάβω πώς μαθαίνει καλύτερα. Η τακτική ανατροφοδότηση και οι αξιολογήσεις με βοηθούν να παρακολουθώ την πρόοδό του και να προσαρμόζω τη διδασκαλία μου αναλόγως. Επίσης, ακούω τις ανησυχίες του μαθητή και των γονιών του, ώστε να έχω μια σφαιρική εικόνα των αναγκών του και να προσφέρω τη σωστή καθοδήγηση.

Παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Εκπαιδευτικές υπηρεσίες
Προσωπικές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Θερινά μαθήματα
Χρήση εξωσχολικών βιβλίων
Προσφορές
Έκπτωση σε αδέρφια

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

0 Κριτικές