Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Σάππικας Δημήτρης

25 ετών 6 έτη διδακτικής εμπειρίας
Ιστορίας & Αρχαιολογίας
Νεότερης & Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας
Αθήνα (Ελληνικό, Αργυρούπολη, Άλιμος, Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Άγιος Δημήτριος, Δάφνη, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο, Καλλιθέα)
Πτυχία
ΕΚΠΑ
Πτυχίο - Ιστορίας & Αρχαιολογίας 2021 Επαληθευμένο
ΕΚΠΑ
Master - Νεότερης & Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας 2024
ΕΛΜΕΠΑ
Σεμινάριο - Ειδικής Αγωγής 2024
pqr
Πιστοποίηση - Υπολογιστών 2022 Επαληθευμένο
ΕΛΙΑΜΕΠ
Σεμινάριο - Νεότερη Ελληνική Ιστορία 2023 Επαληθευμένο
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου

Φιλόλογος: Ο οδηγός σας στον κόσμο των γραμμάτων.

 Αναζητάτε έναν έμπειρο φιλόλογο για να σας βοηθήσει να κατακτήσετε τα φιλολογικά μαθήματα;

Είμαι εδώ για να σας προσφέρω εξατομικευμένα μαθήματα που θα καλύψουν τις δικές σας ανάγκες και θα σας οδηγήσουν στην επιτυχία. Με πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία, μπορώ να σας βοηθήσω να:

  • Κατανοήσετε δύσκολες έννοιες: Απλοποιώ τις περίπλοκες θεωρίες και τις παρουσιάζω με έναν τρόπο που είναι εύκολος στην κατανόηση.
  • Βελτιώσετε τις γραπτές και προφορικές σας εκφράσεις: Με ασκήσεις και δραστηριότητες, θα αποκτήσετε αυτοπεποίθηση στην έκφραση των ιδεών σας.
  • Προετοιμαστείτε αποτελεσματικά για τις εξετάσεις: Θα σας παρέχω όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να πετύχετε τους στόχους σας.
  • Αναπτύξετε την κριτική σας σκέψη: Θα σας ενθαρρύνω να αναλύετε κείμενα, να σχολιάζετε και να διατυπώνετε τα δικά σας συμπεράσματα.
  • Αγαπήσετε τα ελληνικά: Θα σας δείξω ότι τα ελληνικά είναι μια ζωντανή γλώσσα με πλούτο και ιστορία.
Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Αναζητάτε έναν έμπειρο φιλόλογο για να σας βοηθήσει να κατακτήσετε τα φιλολογικά μαθήματα; Είμαι εδώ για να σας προσφέρω εξατομικευμένη καθοδήγηση και να σας οδηγήσω στην επιτυχία.

Τι με διαχωρίζει;

  • Εξατομικευμένη προσέγγιση: Κατανοώ ότι κάθε μαθητής είναι μοναδικός. Προσαρμόζω το μάθημα στις δικές σας ανάγκες και στους στόχους σας.
  • Βάθος γνώσης: Διαθέτω εξαιρετική γνώση των φιλολογικών μαθημάτων και μπορώ να σας εξηγήσω ακόμα και τις πιο σύνθετες έννοιες με απλό και κατανοητό τρόπο.
  • Εμπειρία: Με χρόνια εμπειρίας στη διδασκαλία, έχω βοηθήσει πολλούς μαθητές να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση.
  • Συνεχής επιμόρφωση: Παρακολουθώ τακτικά σεμινάρια και ενημερώνομαι για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της διδασκαλίας των φιλολογικών μαθημάτων.
  • Ενθουσιασμός: Μεταδίδω την αγάπη μου για τα ελληνικά γράμματα και εμπνέω τους μαθητές μου να ανακαλύψουν τον μαγευτικό κόσμο της φιλολογίας.

Γιατί να με επιλέξετε; Επειδή πιστεύω ότι κάθε μαθητής έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει τις δυσκολίες του και να πετύχει τους στόχους του. Με τη βοήθειά μου, θα αποκτήσετε τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζεστε για να αριστεύσετε στα φιλολογικά μαθήματα.

Επαγγελματική Εμπειρία

Ένας φιλόλογος με εμπειρία στη διδασκαλία

Με την ιδιότητα του φιλολόγου, έχω αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία τα τελευταία έξι χρόνια, διδάσκοντας τόσο σε ιδιαίτερα μαθήματα όσο και σε φροντιστήρια. Αυτή η ποικίλη εμπειρία μου έχει επιτρέψει να αναπτύξω μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων και να κατανοήσω τις μοναδικές ανάγκες κάθε μαθητή.

Για έξι χρόνια, έχω προσφέρει εξατομικευμένα μαθήματα, προσαρμόζοντας το πρόγραμμα σπουδών στις ανάγκες και τους στόχους κάθε μαθητή. Έχω βοηθήσει πολλούς μαθητές να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στα φιλολογικά μαθήματα, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να αναπτύξουν μια βαθιά αγάπη για τα ελληνικά γράμματα.

Τα τελευταία δύο χρόνια, έχω διδάξει σε φροντιστήριο, αποκτώντας έτσι εμπειρία στην ομαδική διδασκαλία και στη διαχείριση ομάδων με διαφορετικές μαθησιακές ανάγκες. Αυτή η εμπειρία μου έχει επιτρέψει να αναπτύξω τις δεξιότητές μου στην οργάνωση του μαθήματος και στην παροχή αποτελεσματικής ανατροφοδότησης στους μαθητές.

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Ο ρόλος του εκπαιδευτικού υπερβαίνει τη απλή μετάδοση γνώσεων. Ένας καλός εκπαιδευτικός έχει ως στόχο να καλλιεργήσει ολοκληρωμένες προσωπικότητες, να αναπτύξει κριτική σκέψη και να εμπνεύσει τους μαθητές του να αγαπήσουν τη μάθηση.

Οι κύριοι στόχοι ενός εκπαιδευτικού είναι:

  • Μετάδοση γνώσεων: Να μεταδώσει με σαφήνεια και συστηματικό τρόπο τις γνώσεις του αντικειμένου του.
  • Ανάπτυξη δεξιοτήτων: Να καλλιεργήσει στις μαθητές τις απαραίτητες δεξιότητες για την επίλυση προβλημάτων, την κριτική σκέψη, την επικοινωνία και τη συνεργασία.
  • Καλλιέργεια χαρακτήρα: Να διαμορφώσει ηθικούς και υπεύθυνους πολίτες, με σεβασμό προς τον εαυτό τους και τους άλλους.
  • Ενθάρρυνση της δημιουργικότητας: Να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει την πρωτοτυπία και την καινοτομία.
  • Προώθηση της συνεχούς μάθησης: Να καλλιεργήσει στους μαθητές την αγάπη για τη μάθηση και την επιθυμία για συνεχή βελτίωση.
  • Δημιουργία ενός θετικού μαθησιακού περιβάλλοντος: Να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα όπου οι μαθητές αισθάνονται ασφαλείς και υποστηριζόμενοι, ώστε να μπορούν να εκφράσουν τις ιδέες τους και να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους.

Συνοπτικά, ο εκπαιδευτικός είναι ένας οδηγός που συνοδεύει τους μαθητές τους στο ταξίδι της γνώσης και της αυτογνωσίας.

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Η κατανόηση των αναγκών κάθε μαθητή αποτελεί τον πυρήνα της αποτελεσματικής διδασκαλίας. Οι εκπαιδευτικοί, για να επιτύχουν αυτόν τον στόχο, πρέπει να αναπτύξουν μια βαθιά ενσυναίσθηση και να χρησιμοποιήσουν μια ποικιλία στρατηγικών.

Πώς μπορεί ένας εκπαιδευτικός να κατανοήσει τις ανάγκες των μαθητών του;

  • Επικοινωνία: Η ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία είναι το θεμέλιο. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον όπου οι μαθητές να νιώθουν άνετα να εκφράζουν τις ανησυχίες, τις απορίες και τις ανάγκες τους.
  • Παρατήρηση: Η προσεκτική παρατήρηση της συμπεριφοράς των μαθητών στην τάξη, αλλά και εκτός αυτής, μπορεί να αποκαλύψει πολλά για τα ενδιαφέροντά τους, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και τα σημεία στα οποία χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη.
  • Συνεργασία με τους γονείς: Η συνεργασία με τους γονείς είναι απαραίτητη για να αποκτήσει ο εκπαιδευτικός μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον μαθητή.
  • Διαφοροποίηση της διδασκαλίας: Κάθε μαθητής είναι μοναδικός. Η διαφοροποίηση της διδασκαλίας, δηλαδή η προσαρμογή των δραστηριοτήτων και των υλικών στις ανάγκες κάθε μαθητή, είναι απαραίτητη για να εξασφαλιστεί ότι όλοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν και να αναπτυχθούν.
  • Συνεχής αξιολόγηση: Η τακτική αξιολόγηση των προόδων των μαθητών επιτρέπει στον εκπαιδευτικό να εντοπίσει τυχόν προβλήματα και να προσαρμόσει ανάλογα τη διδασκαλία του.

Με την εφαρμογή αυτών των στρατηγικών, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δημιουργήσουν ένα μαθησιακό περιβάλλον όπου κάθε μαθητής θα αισθάνεται υποστηριζόμενος και θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει όλες του τις δυνατότητες.

Εκπαιδευτικές υπηρεσίες
Προσωπικές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Διδασκαλία σε group
Συμπλήρωση βιογραφικού σημειώματος
Επιμέλεια και διόρθωση κειμένων
Προσφορές
Το πρώτο μάθημα Δωρεάν
Έκπτωση σε ανέργους
Έκπτωση σε πολύτεκνους
Έκπτωση σε αδέρφια
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Τιμή συζητήσιμη ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

4 Κριτικές

Άνθρωπος με ήθος και βαθειά γνώση στο αντικείμενο που διδάσκει. Δεν επαναπαυεται και προσπαθεί συνεχώς για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Απλός, κατανοητός και κυρίως μεταδοτικός ως προς τον τρόπο διδασκαλίας του.

Χοχλιδάκης Θεόδωρος

Πρόκειται για έναν εξαιρετικό καθηγητή και άνθρωπο!! Συνεπής, επικοινωνιακός, με πολλές γνώσεις και μεταδοτικότητα στους μαθητές του!!

Τον συστήνω ανεπιφύλακτα 

Καρδαρά Άννα

Εξαιρετικός καθηγητής. Γνωριζόμαστε χρόνια και τον έχω προτείνει και σε άλλους.

Καρδαρά Άννα