Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Tsouka Maria

29 ετών 6 έτη διδακτικής εμπειρίας
Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών
ΠΜΣ «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας»
Πτυχία
Πανεπιστήμιο Κρήτης
Πτυχίο - Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών 2020
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Master - ΠΜΣ «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας» 2024
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου

Ψάχνετε για μια αξιόπιστη και έμπειρη εκπαιδευτικό για να υποστηρίξει το παιδί σας σε φιλολογικά μαθήματα; Είμαι η Μαρία Τσούκα, εκπαιδευτικός με εξειδίκευση και πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία φιλολογικών μαθημάτων σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.

Τι προσφέρω:

  • Εξατομικευμένη Διδασκαλία: Κάθε μάθημα προσαρμόζεται στις ανάγκες του μαθητή, με στόχο την ενίσχυση των φιλολογικών δεξιοτήτων του.
  • Προετοιμασία για Διαγωνίσματα και Εξετάσεις: Οργάνωση και καθοδήγηση για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων.
  • Υποστήριξη στη Μελέτη: Βοήθεια στην κατανόηση και επεξεργασία της διδακτέας ύλης, καθώς και στην οργάνωση της μελέτης.
  • Ανάπτυξη Κριτικής Σκέψης: Ενίσχυση της ικανότητας ανάλυσης κειμένων και κατανόησης του ιστορικού και κοινωνικού πλαισίου.

Λίγα λόγια για μένα:

  • Φοιτήτρια στο Université Lumière Lyon 2, με ειδίκευση στην Ψυχολογία και δευτερεύον αντικείμενο τη Κοινωνιολογία.
  • Απόφοιτη του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης.
  • Απόφοιτη του Μεταπτυχιακού στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην Ανάπτυξη και Υγεία των Εφήβων.
  • Πολυετής εμπειρία στη διδασκαλία φιλολογικών μαθημάτων και στη στήριξη μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες.

Μαθήματα:

  • Φιλολογικά Μαθήματα Γυμνασίου: Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, Αρχαία Ελληνικά, Ιστορία, κλπ
  • Μαθήματα Δημοτικού: Εκτός των θετικών μαθημάτων

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται online μέσω σύγχρονων πλατφορμών διδασκαλίας, προσφέροντας ευελιξία και άνεση στο μαθητή.

Δώστε στο παιδί σας την υποστήριξη που χρειάζεται για να επιτύχει στα φιλολογικά μαθήματα και να αναπτύξει την αγάπη του για τη μάθηση!

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Δεσμεύομαι να προσφέρω εξατομικευμένη και ποιοτική διδασκαλία, με στόχο την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των μαθητών και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους. Η ευελιξία μου στη χρήση online πλατφορμών εξασφαλίζει μια άνετη και αποτελεσματική μαθησιακή εμπειρία από την άνεση του σπιτιού σας.

Επαγγελματική Εμπειρία

Με πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία φιλολογικών μαθημάτων για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, έχω αναπτύξει μια βαθιά κατανόηση των αναγκών και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι μαθητές στις φιλολογικές σπουδές. Η επαγγελματική μου διαδρομή περιλαμβάνει εξατομικευμένα μαθήματα προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες κάθε μαθητή, με έμφαση στην κατανόηση της ύλης, τη βελτίωση των γραπτών και προφορικών δεξιοτήτων και την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης.

Επιπλέον, ως φοιτήτρια στο Université Lyon 2 με κατεύθυνση την Ψυχολογία (major) και την Κοινωνιολογία (minor), διαθέτω την απαραίτητη ακαδημαϊκή γνώση για να προσφέρω μια πολυδιάστατη προσέγγιση στη διδασκαλία.

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Η απόφασή μου να ασχοληθώ με τη διδασκαλία προέρχεται από την αγάπη μου για τη γνώση και την επιθυμία να μοιράζομαι αυτή τη γνώση με άλλους. Από μικρή ηλικία, με ενθουσίαζε η διαδικασία της μάθησης και ο τρόπος με τον οποίο οι λέξεις, οι ιδέες και οι ιστορίες μπορούν να διαμορφώσουν τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο. Η διδασκαλία, λοιπόν, μου δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρω αυτή την αγάπη στους μαθητές μου και να τους βοηθώ να ανακαλύπτουν τη δική τους φωνή και τις δυνατότητές τους.

Οι στόχοι μου ως εκπαιδεύτρια είναι να ενθαρρύνω την κριτική σκέψη, να ενισχύω την αυτοπεποίθηση των μαθητών και να τους παρέχω τα εργαλεία που χρειάζονται για να πετύχουν τους στόχους τους, όχι μόνο στις σχολικές τους επιδόσεις αλλά και στην προσωπική τους ανάπτυξη. Επίσης, η ευελιξία που παρέχει η διαδικτυακή διδασκαλία μου επιτρέπει να προσαρμόζω τα μαθήματα στις ανάγκες κάθε μαθητή, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που προάγει τη δημιουργικότητα και την κατανόηση.

Η διδασκαλία δεν είναι απλά μια δουλειά για μένα· είναι ένας τρόπος να συμβάλλω στην εξέλιξη των νέων ανθρώπων, να τους υποστηρίζω στις δυσκολίες τους και να γιορτάζω μαζί τους τις επιτυχίες τους. Αυτός είναι ο λόγος που επέλεξα αυτό το επάγγελμα και ο λόγος που συνεχίζω να το αγαπώ κάθε μέρα.

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Η κατανόηση των εκπαιδευτικών αναγκών ενός μαθητή είναι μια διαδικασία που απαιτεί προσεκτική παρατήρηση, ενεργή ακρόαση και ανοιχτή επικοινωνία. Πρωταρχικός στόχος μου είναι να δημιουργήσω ένα περιβάλλον όπου ο μαθητής αισθάνεται άνετα να εκφράσει τις ανησυχίες, τις απορίες και τους στόχους του. Κατά την έναρξη των μαθημάτων, αφιερώνω χρόνο σε μια αναλυτική συζήτηση με τον μαθητή και, εάν χρειάζεται, με τους γονείς του, ώστε να κατανοήσω καλύτερα το εκπαιδευτικό του υπόβαθρο, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, καθώς και τα δυνατά του σημεία.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, χρησιμοποιώ διάφορες μεθόδους αξιολόγησης, όπως μικρά τεστ, γραπτές ασκήσεις και συζητήσεις, για να εντοπίσω τυχόν κενά στη γνώση ή δυσκολίες στην κατανόηση συγκεκριμένων εννοιών. Παράλληλα, παρατηρώ τις αντιδράσεις του μαθητή στις διαφορετικές διδακτικές προσεγγίσεις, προκειμένου να προσαρμόσω τη μέθοδο διδασκαλίας σύμφωνα με τις ατομικές του ανάγκες.

Η διαρκής ανατροφοδότηση είναι επίσης κρίσιμη για την κατανόηση των εκπαιδευτικών αναγκών. Ενθαρρύνω τον μαθητή να με ενημερώνει για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ή για τις θεματικές που τον ενδιαφέρουν περισσότερο, ώστε να προσαρμόζουμε από κοινού την πορεία των μαθημάτων μας. Μέσω αυτής της ανοιχτής και προσαρμοστικής προσέγγισης, μπορώ να διασφαλίσω ότι ο μαθητής λαμβάνει την υποστήριξη που χρειάζεται για να επιτύχει τους ακαδημαϊκούς του στόχους.

Εκπαιδευτικές υπηρεσίες
Προσωπικές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Συμπλήρωση μηχανογραφικού
Θερινά μαθήματα
Επιμέλεια και διόρθωση κειμένων
Χρήση εξωσχολικών βιβλίων
Προσφορές
Έκπτωση σε αδέρφια
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Τιμή συζητήσιμη ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

0 Κριτικές