Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Λαγοδημος Μαριος

35 ετών 15 έτη διδακτικής εμπειρίας
Μαθηματικό
Διδακτική των Μαθηματικών
Περιστέρι Αττικής
Πτυχία
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πτυχίο - Μαθηματικό 2014 Επαληθευμένο
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Master - Διδακτική των Μαθηματικών 2017 Επαληθευμένο
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου

Ονομάζομαι Λαγοδήμος Μάριος και είμαι Μαθηματικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην Διδακτική των Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω στα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών και τις νέες τεχνολογίες.  Διαθέτω 15 χρόνια  διδακτική εμπειρία στην παράδοση μαθημάτων μαθηματικών σε μαθητές γυμνασίου –Λυκείου και ΕΠΑΛ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Σπουδές 

2007-2013 Μαθηματικό Πανεπιστήμιο Αθηνών 

2014-2017  Μεταπτυχιακό στην Διδακτική των μαθηματικών (Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Κύπρου) Θέμα διπλωματικής εργασίας: " Η σχέση της Αποτελεσματικής  Διδασκαλίας με την προώθηση της δημιουργικότητας στα Μαθηματικά Μια έρευνα επισκόπησης."   

Συμμετοχή σε επιμορφωτικές Ημερίδες/ συνέδρια

  1. Συνέδριο  με θέμα : « Η δύναμη των μαθηματικών κινητήριος μοχλός της επιστημονικής έρευνας και της εξελικτικής πορείας του πολιτισμού μας. Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία  (Ε.Μ.Ε) Νοέμβριος 2015 
  2. Σεμινάριο με τίτλο : «Διδακτικές προτάσεις θετικών επιστήμων με την χρήση νέων τεχνολογιών  Αρσάκειο- Τοσιτσεια Σχολεία (2015)
  3. Επιμόρφωση με θέμα : Αξιολόγηση μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες  2ο ΚΕΔΑΣΥ Β Αθήνας (Απρίλιος-Μάιος 2022) :
  4.  Σεμινάρια με θέμα «Βιωματική διαχείριση του Βulling» και «Πρόληψη και διαχείριση δυσλειτουργικών συμπεριφορών στην τάξη»    σε συνεργασία με το 5ο γυμνάσιο Αιγάλεω  (Φεβρουάριος - Μάρτιος 2023)
  5. Επιμόρφωση στο πρόγραμμα « Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών στις Δεξιότητες μέσω Εργαστηρίων»  με κωδικό ΟΠΣ (MIS ) η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο) μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού Εκπαίδευση και δια Βίου Μάθηση»  Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) (Μάϊος 2022)
  6. Επιμόρφωση στο πρόγραμμα « Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών στα  Προγράμματα Σπουδών και το Εκπαιδευτικό υλικό Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης   με κωδικό ΟΠΣ (MIS ) η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο) μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού Εκπαίδευση και δια Βίου Μάθηση» . Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ)  (Ιούνιος – Ιούλιος  2023)

 Επιστημονική Δημοσίευση «Η δημιουργικότητα των μαθητών διαφορετικών εκπαιδευτικών βαθμίδων στα μαθηματικά» δημοσιευμένη στο 32ο συνέδριο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Νοέμβριος 2015) 

Γνώση αγγλικών και Γαλλικών- Μέλος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Συνδρομήτης στα περιοδικά  «Ευκλείδης Α» και  «Ευκλείδης Β» και στο περιοδικό Θέματα Παιδείας

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

 Παραδίδω ιδιαίτερα μαθηματικών (Άλγεβρα, Γεωμετρία, Στατιστική, Ανάλυση)   σε μαθητές γυμνασίου –λυκείου -ΕΠΑΛ με στόχο την επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις   

  • Διαθέτω προσωπικές σημειώσεις και παρέχω εξατομικευμένη διδασκαλία με βάση τις  ανάγκες  κάθε μαθητή . επιδιώκω την πλήρη κάλυψη κενών προηγουμένων ετών 
  • Οργανώνω συχνά διαγωνίσματα προσομοίωσης με στόχο την εξοικείωση των μαθητών με το ύφος των εξετάσεων σε κάθε τάξη            
  • Προετοιμάζω τους μαθητές  από την Β λυκείου με  στόχο την εισαγωγή τους  σε  ΑΕΙ.
  • Αξιοποιώ τις νέες τεχνολογίες ώστε το μάθημα να γίνεται πιο ελκυστικό και κατανοητό μέσα  την χρήση δια δραστικών μαθηματικών εφαρμογών (πχ  

Παραδίδω μαθήματα και σε ομοιογενή group μαθητών 

Δυνατότητα παράδοσης διαδικτυακών μαθημάτων μέσω zoom σε όλη την επικράτεια 

Ειδική προετοιμασία για Εισαγωγή σε Πρότυπα Γυμνάσια

Επαγγελματική Εμπειρία

      Εργάζομαι στο χώρο της ιδιωτικής- φροντιστηριακής εκπαίδευσης για διάστημα πάνω από 15 ετών. Παραδίδω μαθήματα μαθηματικών  σε μαθητές γυμνασίου λυκείου ΕΠΑΛ (σε ιδιαίτερα και  ολιγομελή group) με στόχο την επιτυχία  στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

“Η ζωή είναι ευχάριστη για δύο μόνο λόγους: για την ανακάλυψη στα Μαθηματικά και για τη διδασκαλία των Μαθηματικών.“   

                                                                                                               SIMEON  POISSOΝ (Γάλλος Μαθηματικός) 

Έλα να ανακαλύψουμε παρέα αυτή την ευχαρίστηση !!!!

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Η πολύχρονη πείρα μου είναι το κλειδί για να καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες κάθε μαθητή Δεν έχει σημασία αν έχεις κενά και πως δημιουργήθηκαν απλά : "   Έλα να τα πιάσουμε μαζί από την αρχή (από μηδενική βάση) και στην Γ λυκείου η επιτυχία είναι δεδομένη ! "

Εκπαιδευτικές υπηρεσίες
Προσωπικές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Διδασκαλία σε group
Προετοιμασία για πανελλήνιες
Προσφορές
Έκπτωση σε αδέρφια
Έκπτωση για γκρουπ
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

0 Κριτικές