Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πουπούλης Γιάννης

42 ετών 20 έτη διδακτικής εμπειρίας
Jazz Guitar
Πτυχία
Codarts University for the Arts
Πτυχίο - Jazz Guitar 2005 Επαληθευμένο
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Φοιτητές Μεταπτυχιακού
Επαγγελματίες

Απόφοιτος του Codarts University of the Arts (Ρότερνταμ, Ολλανδία) με ειδίκευση στην τζαζ κιθάρα (Bachelor of Arts) και πολυετή ενασχόληση με τη μελέτη της κλασικής κιθάρας (επίπεδο ανωτέρας), παραδίδω ιδιαίτερα μαθήματα ηλεκτρικής, κλασικής και ακουστικής κιθάρας.

Παράλληλα, έχω ασχοληθεί με τη μελέτη, τη διδασκαλία και την εκτέλεση λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής της Ελλάδας και της Ανατολής στην κιθάρα, την θεωρία της ανατολικής μουσικής (μακάμ/δρόμοι), το ούτι, την άταστη κιθάρα και τα κρουστά.

Η διδακτέα ύλη περιλαμβάνει:

  • Τεχνική: με πένα και δάχτυλα.
  • Εκτενής ανάλυση της ταστιέρας: επεξήγηση θέσεων, κλιμάκων, συγχορδιών, θεωρίας και αρμονίας.
  • Συγχορδίες και συνοδεία: voicings, εναρμόνιση μελωδιών/τραγουδιών, chord solo.
  • Αυτοσχεδιασμός: τροπικός (modal) και αρμονικός (chord changes).
  • Αρμονία/Θεωρία: ear training, ρυθμική αγωγή, ανάγνωση παρτιτούρας.
  • Θεωρία της ανατολικής μουσικής: ανάλυση μακάμ/δρόμων και εναρμόνισή τους.
  • Ρεπερτόριο και στυλ μουσικής: jazz, blues/rock/funk, brazilian/latin, κλασική, ελληνική λαϊκή, παραδοσιακή και έντεχνη μουσική, κ.ά.

Για τα μαθήματα χρησιμοποιούνται έντυπο υλικό, σημειώσεις και backing tracks.

Επιπλέον, παραδίδω ιδιαίτερα μαθήματα:

  • Ούτι: τεχνική, μελέτη μακάμ/δρόμων, κλασικό και παραδοσιακό ρεπερτόριο των χωρών της Ανατολής και της Ελλάδας, με συνοδεία κρουστών.
  • Παραδοσιακά κρουστά: darbuka, req, bendir και νταούλι, τεχνική, ρυθμική αγωγή και εκμάθηση ρεπερτορίου και ρυθμών της Ελλάδας και της Ανατολής, με συνοδεία μελωδικού οργάνου. 
Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Με εικοσαετή εμπειρία στη διδασκαλία κιθάρας και μουσικής, έχω αναλάβει την εκπαίδευση μαθητών όλων των ηλικιών και επιπέδων, από αρχάριους μέχρι επαγγελματίες. Εστιάζω στη θεμελιώδη εκπαίδευση της μουσικής, δίνοντας έμφαση στην κατανόηση των βασικών αρχών της (μελωδία, αρμονία, ρυθμός) καθώς και στην ανάπτυξη του ήχου, της τεχνικής και της ερμηνείας. Έχω διδάξει κιθαρίστες ηλεκτρικής και κλασικής κιθάρας που επιθυμούν να εμβαθύνουν στην αρμονία, τον αυτοσχεδιασμό και τη διεύρυνση του μουσικού τους ρεπερτορίου. Επιπλέον, έχω βοηθήσει μαθητές να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στη συνοδεία τραγουδιών, καθώς και στην προετοιμασία για σπουδές σε πανεπιστήμια και μουσικά σχολεία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Επαγγελματική Εμπειρία

Διαθέτω μακροχρόνια και ενεργή παρουσία στην ελληνική τζαζ, έθνικ, παραδοσιακή, λαϊκή και έντεχνη μουσική σκηνή ως κιθαρίστας, ουτίστας και κρουστός. Έχω συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους μουσικούς και καλλιτέχνες (Αντώνη Απέργη, Φοίβο Δεληβοριά, Λιζέτα Καλημέρη, Νεφέλη Φασούλη, Πέννυ Μπαλτατζή, Σοφία Παπάζογλου κ.ά.) και έχω συμμετάσχει σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μουσικές σκηνές, παραστάσεις, events και studio ηχογραφήσεις.

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Αρχικά, με ενδιαφέρει να κατανοήσω τους μουσικούς στόχους του μαθητή, το επίπεδο εμπειρίας του και τα είδη μουσικής που τον ενδιαφέρουν. Εξετάζω το υπάρχον επίπεδό του, αξιολογώντας τις τεχνικές ικανότητες, τη μουσική αντίληψη, καθώς και την κατανόηση της αρμονίας και του ρυθμού. Με βάση την εμπειρία μου, μπορώ να αναγνωρίσω γρήγορα τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες του μαθητή και να προσαρμόσω το πρόγραμμα διδασκαλίας ώστε να ανταποκρίνεται στις ατομικές του ανάγκες και επιθυμίες. Αυτό εξασφαλίζει μια στοχευμένη και αποτελεσματική προσέγγιση που υποστηρίζει την πρόοδό του και τον βοηθά να πετύχει τους μουσικούς του στόχους.

Εκπαιδευτικές υπηρεσίες
Προσωπικές σημειώσεις
Διδασκαλία σε group
Προετοιμασία για πανεπιστήμια εξωτερικού
Προετοιμασία για κατατακτήριες εξετάσεις
Θερινά μαθήματα
Προσφορές
Το πρώτο μάθημα Δωρεάν
Έκπτωση σε αδέρφια
Έκπτωση για γκρουπ
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Τιμή συζητήσιμη ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας
Video

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

0 Κριτικές