Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μαρίζα Αντωνοπούλου

48 ετών 22 έτη διδακτικής εμπειρίας
ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ
ΜΕΘΟΔΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ
Πτυχία
ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Πτυχίο - ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ 2002 Επαληθευμένο
ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Master - ΜΕΘΟΔΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ 2002 Επαληθευμένο
Απευθύνομαι σε
Φοιτητές
Φοιτητές Μεταπτυχιακού
Διδακτορικούς
Ξενόγλωσσους Μαθητές

Καθηγήτρια Γερμανικών με ειδίκευση στη διδακτική και σπουδές στην Ελλάδα και στην Γερμανία, εξετάστρια σε πτυχία B1, B2 και C1, με 22 χρόνια  εμπειρία στην διδασκαλία και προσωπικό υλικό προσαρμόσιμο στον μαθητή, παραδίδει μαθήματα γερμανικών για όλα τα επίπεδα μέσω SKYPE και Viber. Ιδιαίτερη εμπειρία στην προετοιμασία μαθητών που πρόκειται να φοιτήσουν, να μεταναστεύσουν ή βρίσκονται ήδη σε γερμανόφωνη χώρα. (και πρωινές ώρες)  

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει
  • Μεγάλη εμπειρία στην εκμάθηση της γλώσσας αλλά και στις διδακτικές μεθόδους
  • Προσαρμοστικότητα στον τρόπο μάθησης του κάθε ατόμου
  • Προσωπικό υλικό και προετοιμασία υλικού σύμφωνα με τις ανάγκες του μαθητή 
  • Φιλική ατμόσφαιρα και ευχάριστο μάθημα
Επαγγελματική Εμπειρία
  • 15 χρόνια εργασία σε φροντιστήρια (παιδιά, έφηβοι, ενήλικες)
  • 10 χρόνια εργασία ως εξετάστρια-διορθώτρια το Ινστιτούτο Goethe Αθηνών 
  • 4 χρόνια εργασία ως ωρομίσθια σε ολοήμερα δημοτικά σχολεία 
  • 22 χρόνια εμπειρία στα ιδιαίτερα μαθήματα γερμανικών 
  • 11 χρόνια εμπειρία στα ιδιαίτερα μαθήματα online
Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)
  • Αγαπώ να μεταφέρω τις γνώσεις που διαθέτω σε όσους τις χρειάζονται
  • Στόχος μου είναι η ουσιαστική εκμάθηση της γλώσσας στους μαθητές όταν και εκείνοι το επιθυμούν
  • Λόγω των ετών εμπειρίας μπορώ να αντιλαμβάνομαι και να εφαρμόζω τις διδακτικές μεθόδους που θα βοηθήσουν περισσότερο τον κάθε μαθητή
  • Έχω δομήσει μεγάλο όγκο διδακτικού υλικού και τον ανανεώνω συνεχώς ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες των μαθητών. 
  • Η μέθοδοι διδασκαλίας που εφαρμόζω έχουν στόχο να δώσουν στους μαθητές όλα τα απαραίτητα εφόδια, ώστε να μπορέσουν στο μέλλον να παράγουν τη γερμανική γλώσσα σωστά, αυτόνομα και δημιουργικά, γι’ αυτό το λόγο δίνω αρκετή έμφαση στην γραμματική.
Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή
  • Στο πρώτο μάθημα κάνω μια πρώτη αξιολόγηση του γλωσσικού επιπέδου στο οποίο βρίσκεται ο μαθητής (στον προφορικό και γραπτό λόγο) αν ο μαθητής δεν είναι αρχάριος
  • Κάνουμε μια αναλυτική συζήτηση για τους στόχους που θέλει να θέσει ο μαθητής και δίνω μια πρώτη εκτίμηση για τον χρόνο που θα χρειαστεί για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, ο οποίος χρόνος είναι ανάλογος με τις ώρες μαθήματος και τους χρόνους που δύναται ο μαθητής να διαθέσει για τη μελέτη του
  • Στα πρώτα μαθήματα παρακολουθώ την απόδοση του μαθητή καθώς επεξεργαζόμαστε τα πρώτα υλικά για να κατανοήσω τα δυνατά σημεία και τις τυχόν δυσκολίες που μπορεί να υπάρχουν και σταδιακά διαμορφώνω το μάθημα σύμφωνα με τις ανάγκες του. Στόχος είναι να εξαλειφθούν οι όποιες δυσκολίες απλά, με φυσικό τρόπο, δημιουργώντας ένα ευχάριστο μάθημα και μια καλή συνεργασία.
Εκπαιδευτικές υπηρεσίες
Προσωπικές σημειώσεις
Διδασκαλία σε group
Θερινά μαθήματα
Προσφορές
Το πρώτο μάθημα Δωρεάν
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

3 Κριτικές

Ειμαι στον τριτο χρονο εκμαθησης  ξεκινοντας με την Μαριζα εχοντας παρει συστατικες απο δυο πολυ καλους φιλους που εμαθαν ' ιατρικα' γερμανικα απο την κυρια Αντωνοπούλου! Αυτο δειχνει κ το επιπεδο διδασκαλιας της!  Εξαιρετικη καθηγητρια εξαιρετικος ανθρωπος προσπαθωντας να εμπνευσει τους πολυάσχολους μαθητες της παντα κ παντου!

Φωτοπουλου-Χρυσοστομου Βικη

Διανύωντας τον πέμπτο χρόνο εκμάθησης/εξάσκησης της γερμανικής γλώσσας με την κυρία Αντωνοπούλου, μπορώ να πω με σιγουριά ότι η επιλογή της συγκεκριμένης καθηγήτριας μόνο σε θετικά αποτελέσματα οδήγησε. Η εμπειρία, οι γνώσεις, η όρεξη, η οργάνωση-μέθοδος, αλλά και η μεταδοτικότητα της κυρίας Αντωνοπούλου είναι καθοριστικοί παράγοντες στην απόκτηση των επιθυμητών πτυχίων, αλλά και την σωστή χρήση της γλώσσας.

Λειβαδάρος Ηλίας

Η Μαρίζα είναι εξαιρετική επαγγελματίας και πραγματικά αφοσιωμένη στη διδασκαλία της γλώσσας. Από την πρώτη στιγμή, έκανε τους μαθητές να αισθανθούν άνετα και δημιουργεί ένα υποστηρικτικό περιβάλλον που προάγει την μάθηση.

Τα μαθήματά της είναι καλοσχεδιασμένα και ποικίλα, περιλαμβάνοντας μια ισορροπία μεταξύ γραμματικής, λεξιλογίου, ακουστικής κατανόησης και προφορικής εξάσκησης. Χρησιμοποιεί σύγχρονα και διαδραστικά υλικά, όπως πολυμέσα και διαδραστικές ασκήσεις, που κρατούν το ενδιαφέρον των μαθητών αμείωτο.

Η Μαρίζα  διαθέτει βαθιά γνώση της γερμανικής γλώσσας και κουλτούρας, την οποία μεταδίδει με ενθουσιασμό και σαφήνεια. Είναι πάντα πρόθυμη να απαντήσει σε ερωτήσεις και να εξηγήσει λεπτομερώς οποιαδήποτε απορία. Επιπλέον, δείχνει κατανόηση και υπομονή, προσαρμόζοντας τον ρυθμό διδασκαλίας στις ανάγκες του κάθε μαθητή.

Η προσέγγισή της είναι επίσης πολύ πρακτική και εφαρμόσιμη στην καθημερινή ζωή, γεγονός που βοηθά τους μαθητές να χρησιμοποιούν τη γλώσσα σε πραγματικές συνθήκες. Η πρόοδός μου στα γερμανικά ήταν αισθητή από τα πρώτα κιόλας μαθήματα και πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στην αποτελεσματική μέθοδο διδασκαλίας της.

Συνολικά, συνιστώ ανεπιφύλακτα την κυρία Μαρίζα σε οποιονδήποτε επιθυμεί να μάθει γερμανικά. Είναι μια εξαιρετική δασκάλα που κάνει τη διαδικασία της μάθησης ευχάριστη και αποτελεσματική.

Zerzelidi Ivva